1Kaszę zalej wrzątkiem, przykryj, odstaw na 10 min.
2Do wystudzonej kaszy dodaj podsmażoną na oleju cebulę, starte na grubej tarce jaja, natkę pietruszki, przyprawy, 2 surowe jaja, dopraw sola i pieprzem, wymieszaj.
3Formuj owalne klopsiki a następnie spanieruj je w jajku i bułce tartej.
4Do rondelka wlej śmietanę, dodaj musztardę. Gotuj do uzyskania konsystencji sosu, dopraw solą i pieprzem.
5Klopsiku usmaż na patelni, przełóż do naczynia żaroodpornego, pomiędzy nimi ułóż brokuł podzielony na kawałki, zalej sosem, posyp serem, piecz w piekarniku 10 min w temperaturze 170 ℃.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.