Papryka słodka w torebce

Papryka - w Hiszpanii znana jako pimentón i zwykle kojarzona z kuchnią węgierską - to klasyk wśród ostrych przypraw o owocowym, słodko-pikantnym smaku. Jest często stosowana w kulinarnym świecie. Następnym... Papryka - w Hiszpanii znana jako pimentón i zwykle kojarzona z kuchnią węgierską - to klasyk wśród ostrych przypraw o owocowym, słodko-pikantnym smaku. Jest często stosowana w kulinarnym świecie. Następnym razem, gdy będziesz przyrządzać meksykańską ucztę, oprósz domowe guacamole papryką słodką Kamis, aby stworzyć przepyszny dip. Papryka w proszku jest to przyprawa otrzymywana z wysuszonych i zmielonych owoców papryki rocznej, rośliny uprawianej w tropikalnych rejonach Ameryki Środkowej i Południowej oraz w Europie Południowej. Ma aromatyczny zapach, a smak - w zależności od gatunku - ostry i palący, lub łagodny i słodki. Papryka jest podstawową przyprawą w kuchni węgierskiej, meksykańskiej, indyjskiej. Wzmacnia odporność organizmu, ma też korzystny wpływ na procesy trawienne. Papryka słodka wzbogaca smakowo dania z mięsa, drobiu i ryb. Stosowana jest także do zup, warzyw, sałatek, serów. Jest popularnym, aromatycznym barwnikiem spożywczym, doskonale barwi sosy (np. majonezowy i śmietanowy) oraz potrawy z jaj, ryżu i drobiu. Jest składnikiem wielu powszechnie stosowanych mieszanek przyprawowych. Dowiedz się więcej o... PAPRYCE Jeszcze Mniej

Informacje żywieniowe

Ten produkt nie ma znaczącej wartości odżywczej.

KOD UPC (Sztuka)

5900084002011

Powiązane przepisy

Inne produkty