Do 1,5 litra wody wrzucić kolendrę, 1 białą cebulę, Czosnek Granulowany i zagotować.
Wyłożyć na ręcznik kuchenny.
Do bulionówek wlać zupę z mięsem.
Na wierzchu ułożyć paski tortilli i przybrać plasterkiem limonki.
Posolić, włożyć filety drobiowe i gotować pod przykryciem na średnim ogniu około 20 min.
Filety wyjąć, a do bulionu wrzucić Cynamon, Goździki, Kminek, Oregano i gotować na bardzo małym ogniu 10 min., po czym przecedzić.
Pozostałe cebule (biała i czerwona) poszatkować i poddusić na maśle.
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić przez 1-2 min.
Następnie wrzucić obrane i poszatkowane pomidory i zagotować, ciągle mieszając.
Dodać sok z 1 limonki, bulion, pokrojone w paski filety drobiowe i gotować na małym ogniu 1-2 min.
Doprawić świeżo zmielonym Pieprzem Czarnym w młynku i ewentualnie solą do smaku.
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na złocisty kolor pokrojoną w paski tortillę.