Wątróbki oczyścić, opłukać, osuszyć, podsmażyć (po przekrojeniu powinny być jasno różowe), następnie pokroić w kostkę.
Brzegi miseczek posmarować rozmąconym żółtkiem.
Ciasto pokroić w cienkie paski, ułożyć z nich kratkę na miseczkach i posmarować resztą żółtka.
Zapiekać 15 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st.C
Warzywa obrać i opłukać.
Sprawionego kurczaka pokroić na części.
Gotować z 6 szklankami wody, przyprawami, ziołami, warzywami, aż do uzyskania bulionu.
Mięso i warzywa wyjąć, ostudzić, pokroić w drobną kostkę.
2 żółtka roztrzepać i wymieszać z porto.
Do bulionu dodać wątróbki, warzywa, kurczaka i porto z żółtkami.
Doprawić Pieprzem i Solą.
Zupę rozlać do żaroodpornych miseczek, wypełniając je do 3/4 wysokości.