Kurę zalać 2,5 l zimnej wody, dodać sól i ugotować.
Masło roztopić, obsmażyć mięso.
Do zupy dodać wieprzowinę, mięso z kury oraz makaron i doprawić do smaku przyprawą.
Zupę gotować na małym ogniu 5 minut.
Podawać gorącą z drobno pokrojoną, młodą cebulką.
Mięso wyjąć z wywaru i pokroić w paski.
Grzyby namoczyć w wodzie.
Makaron pociąć na kawałki o dowolnej długości i również namoczyć w wodzie.
Olej rozgrzać, dodać drobno pokrojone warzywa, osączone z wody grzyby, pędy bambusa i kiełki sojowe.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać i krótko podsmażyć.
Dodać do wywaru z kury i gotować około 10 min. na średnim ogniu.
Doprawić sherry i 2 łyżkami przyprawy.
Wieprzowinę pokroić na cienkie paski, zalać sosem sojowym i odstawić na 20 minut.