Rozumiem i zgadzam się z polityką prywatności dotyczącą tej strony and
Warzywna zupa z cukinią i pietruszką.
450 g marchewki, obranej i pokrojonej na 2 cm kawałki
2 cukinie, również pokrojone na 2 cm kawałki
2 cebule pokrojone w kostkę
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
2 łyżeczki Natka pietruszki w torebce
Sól morska
Pieprz czarny mielony w torebce
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Wszystkie warzywa włóż do naczynia żaroodpornego.
Skrop olejem i posyp granulowanym czosnkiem. Dodaj soli i pieprzu do smaku i wszystko dokładnie wymieszaj.
Piecz przez 30 minut. Następnie wrzuć do miksera, dodaj 2 litry przegotowanej wody i dokładnie zmiksuj.
Wlej zupę do garnka i podgrzej. Dodaj pietruszki i wymieszaj. Podawaj w miseczkach, posypaną natką pietruszki.