Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa chlebowa z boczniakami

Przygotuj sycącą i rozgrzewającą zupę chlebową. Jest pyszna zarówno w wersji z boczniakami, jak i w bardziej tradycyjnej wersji pieczarkowej. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni"

Składniki
Porcja dla: 5-6
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 35 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
35 min Czas gotowania
  • Pokrojone w paski grzyby podsmaż na maśle/oleju, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Wlej ok 1,5 l wody, dodaj czosnek w płatkach, gotuj na małym ogniu 15 minut.

  • Dodaj pokrojone w grubą kostkę pieczywo, gotuj razem 20 minut.

  • Do zupy wlej 200 ml śmietany, dopraw estragonem, pieprzem, solą i pod koniec dodaj natkę pietruszki.

Oceny i komentarze: 0