Perska zupa Minestrone

15MIN
Czas przygotowania
35MIN
Czas gotowania
14
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona cebula, pokrojona w plastry
  • 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
  • 1 łyżeczka mięty
  • 1/2 łyżeczki Kurkuma
  • 1/2 łyżeczki Sól morska
  • Szczypta Pieprz czarny mielony w torebce
  • 400 g fasoli cannellini, fasoli lub czarnej soczewicy z puszki
  • 600 ml bulionu drobiowego
  • 15 g posiekanej natki pietruszki
  • 15 g posiekanej bazylii
  • 25 g makaron typu nitki, podzielonego na trzy części
  • 50 g liści świeżego szpinaku
  • 50 ml śmietany lub sera mascarpone

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce