Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

„Stripsy” ze szpinakiem i mielonką

Coś szybkiego na obiad? Może kotleciki z żółtego sera i mielonki z dodatkiem szpinaku. Pasuje do nich sos jogurtowy z czosnkiem i koperkiem. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Na brzegu plastra sera ułóż szpinak, a na nim słupki mielonki. Całość ciasno zwiń.

  • Panieruj w jajku, mące, jeszcze raz w jajku i na koniec w płatkach kukurydzianych.

  • Smaż na złoty kolor.

  • Podawaj z gęstym jogurtem z dodatkiem czosnku i koperku.

Porady Gotowanie

Polecamy nasz przepis na Szpinak z suszonymi pomidorami. Łatwo go przyrządzić i bardzo dobrze pasuje do "stripsów".

Oceny i komentarze: 0