00 0
image
Oceń

Serek topiony z szynką

Do serka topionego dodajemy szynkę i pomidory - z bardzo prostych składników powstaje kremowa masa o wyrazistym smaku. Aromatyczne przyprawy - czosnek i estragon - dopełniają kompozycję smaków. Takim serkiem można nadziewać naleśniki lub ptysie albo po prostu posmarować nim kanapki. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
5 min Czas przygotowania
5 min Czas przygotowania
  • W malakserze umieść serki, szynkę i pomidory. Dodaj czosnek i zmiksuj na jednolitą masę.

  • Dodaj estragon, wymieszaj i dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Porady Gotowanie

Serek topiony z szynką jest idealny do nadziewania ptysi - właśnie takiego nadzienia użyliśmy w naszym przepisie na Wytrawne ptysie. Polecamy!

Oceny i komentarze: 0