Będziesz potrzebował wysokie wąskie naczynie i blender z końcówką rozdrabniającą.
Zaczynamy od marynaty do mięsa. Mieszamy oliwę z przyprawami musztardą i miodem. Mięso w marynacie odstawiamy do lodówki.
Na Patelnie wrzucamy masło i obsmażamy polędwicę z każdej strony. Gdy uzyska ładny brązowy kolor przekładamy do brytfanki i pieczemy w piekarniku przez 10-13 minut, długość pieczenia zależy od tego jaki stopień wypieczenia preferujemy.
Po wyjęciu z pieca przed pokrojeniem dajemy mięsu odpocząć kilka minut.
Sos:
Posiekaną cebule podsmażamy na maśle dodajemy musztardę, bulion, posiekane oliwki a na końcu śmietanę i pieprz mieszamy i podgrzewamy i sos jest gotowy.
Do wysokiego naczynia dokładnie dopasowanego do końcówki blendera wkładamy wszystkie składnik zaczynając od jajek.
Wkładamy blender do samego dna i uruchamiamy po chwili powoli go unosząc. Miksujemy tak powoli opuszczając i podnosząc blender przez ok. minutę. I majonez gotowy! Jeśli chcemy aby był gęstszy musimy dodać więcej oleju. Taki domowy majonez możemy doprawiać na przeróżne sposoby, chrzanem, papryczką chilli czarnuszką.