Szaszłyki na grilla można przyrządzić na wiele sposobów. Jednym z nich jest zamarynowanie soczystej łopatki wieprzowej w ostrej marynacie Ognistej od Kamisa. Kawałki aromatycznego mięsa nadziewaj na patyczki do szaszłyków, na zmianę z cebulą, pomidorkami i cukinią. Pikantne szaszłyki na grilla z soczystej wieprzowiny podawaj z ugrillowaną kolbą kukurydzy.
Pokrój łopatkę wieprzową w kostkę, a cebulę, cukinię i pomidora w plastry.
Pokrojone mięso dobrze wymieszaj z marynatą pikantną KAMIS.
Odstaw do zamarynowania na przynajmniej 30 minut lub wstaw do lodówki na całą noc.
Nadziej mięso, cebulę, cukinię i pomidora na szpikulce do szaszłyków.
Ułóż szaszłyki na ruszcie i grilluj, aż składniki się zrumienią. W czasie pieczenia posmaruj szaszłyki pozostałą marynatą, aby nabrały bardziej wyrazistego smaku.
Po upieczeniu zdejmij z rusztu i podaj z chrupiącą, ugrillowaną kolbą kukurydzy.
Wejdź na naszą stronę, żeby odkryć więcej przepisów, porad, filmów i inspiracji >