Wytrawna tarta z cebulą, boczkiem i camembertem

Składniki
Sposób przygotowania
  • Wszystkie składniki wyrabiamy na gładkie ciasto, następnie zawijamy w folie i odkładamy do lodówki na jakieś 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkować na blacie, lub wyłożyć od razu do formy i rozprowadzić po całej powierzchni. Następnie nakłuwamy widelcem i wkładamy do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 25-30 min, aż się zarumieni.

  • Cebulkę siekamy w pióra i podsmażamy na oliwie, jak ładnie się zeszkli to dodajemy masło i cukier. Następnie dodajemy posiekany boczek, podsmażamy aż się zarumieni, wykładamy całość na podpieczony spod. W miseczce mieszamy ze sobą jajka, śmietankę, musztardę, parmezan, sól i pieprz. Wylewamy na farsz, na całość wykładamy pokrojony na kawałki camembert i wkładamy ponownie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25-30 min aż całość się zetnie.