Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Salsa z pieczonej papryki

Idealne danie na kolację. Salsa z kolorowej papryki z dodatkiem sera i szynki. Podawaj z grzankami lub ulubionym pieczywem. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni"

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
25 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
25 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • Paprykę owiń folią aluminiową i piecz 15 min w temp. 185 stopni. Następnie obierz ze skóry i oczyść z gniazda nasiennego.

  • Szynkę i ser pokrój w kostkę lub cienkie paski, dodaj pokrojone w kostkę cebule i papryki.

  • Dodaj olej, przyprawy, delikatnie wymieszaj.

  • Podawaj z grzankami lub ulubionym pieczywem.

Oceny i komentarze: 0