Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wegański majonez

Majonez to idealny dodatek do sałatek, dipów oraz mięsnych sosów. Idealnie łączy różne smaki, dlatego tak często jest wykorzystywany w polskiej kuchni. Sprawdź, jak przygotować majonez w wersji wegańskiej.

Składniki
Sposób przygotowania
5 min Czas przygotowania
5 min Czas przygotowania
  • Wrzuć do miksera wszystkie składniki z wyjątkiem oleju rzepakowego i miksuj przez ok. 1 minutę.

  • W trakcie miksowania zacznij stopniowo wlewać olej.

  • Gdy uzyskasz już odpowiednią konsystencję przelej majonez do słoiczka i wstaw go do lodówki, by jeszcze bardziej zgęstniał.

Porady Gotowanie

Jeśli zależy Ci na szybkim przygotowaniu majonezu i nie masz czasu na chłodzenie, dodaj 2-3 łyżki oleju więcej.

Oceny i komentarze: 0