Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem to szybka i pożywna przekąska, którą możesz zabrać ze sobą do pracy i zjeść w porze lunchu. Tym razem Kamis prezentuje przepis na sałatkę z tuńczykiem z dodatkiem ananasa, prażonych orzechów laskowych, cebuli, curry i specjalnie skomponowanej mieszanki ziół do sałatek. Wypróbuj to oryginalne połączenie smaków i podziel się przepisem ze znajomymi!

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Tuńczyka odsączyć na sicie i rozdrobnić.

  • Orzeszki lekko uprażyć na patelni bez dodawania tłuszczu.

  • Plastry ananasa pokroić na małe kawałki i ułożyć na talerzykach z tuńczykiem.

  • Sos sałatkowy wymieszać ze śmietaną, sokiem cytrynowym, curry, ziołami i cukrem.

  • Cebulę drobno posiekać, dodać do sosu.

  • Następnie sos wylać na sałatkę, całość posypać orzechami.

Oceny i komentarze: 0