Rozumiem i zgadzam się z polityką prywatności dotyczącą tej strony and
Zaskocz bliskich letnią sałatką z kurek, kalarepy i parmezanu
2 sałaty rzymskie baby
1 kalarepa obrana i pokrojona w grubą kostkę
200 g świeżych kurek
50 g parmezanu
2 łyżeczki Oregano w torebce
1 łyżka stołowa masła
2 łyżki prażonych orzeszków pinii
Sól morska
Sos:
50 ml Ocet balsamiczny
1 łyżka Musztarda sarepska
100 ml oliwy z oliwek
Pieprz czarny mielony w torebce
Kalarepę zblanszuj przez 3 min w osolonej wodzie.
Sałatę porwij na małe kawałki.
Wszystkie składniki do przygotowania sosu umieść w wysokim naczyniu, zmiksuj blenderem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Kurki podsmaż na maśle pod koniec smażenia dodaj oregano.
Kurki wymieszaj z sałatą i kalarepą, polej sosem, dodaj parmezan pokrojony na płatki, posyp orzeszkami pinii.