Rozumiem i zgadzam się z polityką prywatności dotyczącą tej strony and
Smaczna sałatka o nietuzinkowym połączeniu smaków! Hiszpańskiej kiełbasy chorizo, jeżyn i konfitury figowej.
100 g chorizo pokrojonego w plastry
150 g roszponki
100 g pomidorków koktailowych pokrojonych na pół
1 mała czerwona cebula pokrojona w piórka
100 g jeżyn
100 g serka typu cottage
Sos:
2 łyżki stołowe konfitury z figi
1 łyżeczka Ocet z polskich jabłek
50 ml zimnej wody
1 łyżeczka Tymianek w słoiczku
Roszponkę, pomidory, jeżyny i cebulę delikatnie wymieszaj.
W międzyczasie przygotuj sos, mieszając dokładnie wszystkie składniki.
Chorizo podpiecz przez 5 min na suchej patelni z obu stron, dodaj do sałatki, posyp serkiem, polej sosem.