00 0
image
Oceń

Sałatka z kalafiora

Sezon na warzywa kapustne trwa w najlepsze, a Tobie skończyły się pomysły na kolejne danie z kalafiorem? Kamis przedstawia przepis na sałatkę z kalafiora z dodatkiem octu winnego z białego wina i soku pomarańczowego. Aromatyczny ocet nada sałatce kalafiorowej wyrazisty smak, a sok z pomarańczy delikatnie go przełamie. Zdrowa sałatka z kalafiora z natką i koperkiem wzbogaci twoje sezonowe menu.

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Kalafior podzielić na różyczki i zagotować.

  • Natkę i koperek pokroić, a czosnek drobno posiekać.

  • Posiekany czosnek wymieszać w misce wraz z octem, oliwą, sokiem cytrynowym i pomarańczowym, solą, pieprzem, cukrem, natką i koperkiem.

  • Dodać kalafiora, wszystko razem wymieszać i pozostawić na godzinę w lodówce.

  • Posypać szczypiorkiem i doprawić do smaku solą.

Oceny i komentarze: 0