0 0 0
image
Oceń

Tortilla z wędzonym łososiem

Zamiast kanapek, na lunch i kolację - aromatyczna tortilla z wędzonym łososiem, serem ricotta i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Proste i pyszne połączenie!

Składniki
Porcja dla: Dla 4 osób
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania
15 min Czas przygotowania
  • Ser ricotta wymieszaj z suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Placki tortilli posmaruj serem, rozłóż na każdym szpinak.

  • Na brzegu każdej tortilli na szpinaku ułóż rybę.

  • Dokładnie zwiń, odstaw na 1 godz. do lodówki.

  • Przed podaniem pokrój w plastry (2 cm). Podawaj z cytryną.

Porady Gotowanie

Zamiast placków tortilli możesz użyć naleśników zrobionych z mąki pszennej, pełnoziarnistej lub gryczanej.

Oceny i komentarze: 0