Tacos z łososiem i sosem chamoy według przepisu Macieja Wawryniuka – doradcy kulinarnego KAMIS

10MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 2 kolby świeżej kukurydzy, obrane z usuniętymi włóknami
  • 1 średni pomidor, bez nasion, pokrojony w kostkę
  • 1/2 średniej zielonej papryki, pokrojonej w kostkę
  • 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
  • Sok z 2 pomarańczy
  • 1 i 1/4 szklanki sosu Chamoy, oddzielnie
  • 4 filety z łososia bez skóry ( ok. 140 g każdy)
  • 8 muszli taco
  • 2 awokado, pokrojone na 16 plasterków
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • Sos Chamoy
  • 1 szklanka dżemu morelowego
  • 1/4 szklanki świeżego soku z limonki
  • 1 łyżeczka Chili w torebce
  • 1 łyżeczka Pieprz kolorowy
  • Sól morska, do smaku

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy