00 0
image
Oceń

Pstrąg pieczony w boczku

Pstrąg pieczony w boczku to ciekawa propozycja dla miłośników ryb słodkowodnych. Jednak zanim zabierzesz się za przyrządzanie dania, oprósz pstrąga solą i pieprzem, a następnie odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Cała reszta zajmie Ci zaledwie 15 minut! Nafaszeruj rybę plasterkiem cytryny, czosnkiem, natką i granulowaną cebulą, zawiń w dwa plasterki boczku i grilluj przez około 5 minut z każdej strony. Pstrąg pieczony na grillu to jedno z najsmaczniejszych dań polskiej kuchni.

Składniki
Sposób przygotowania
  • W rybie zrobić kilka nacięć nożem na każdym boku.

  • Oprószyć solą i pieprzem - odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

  • Do środka ryby włożyć plasterki cytryny, przepołowiony ząbek czosnku i po łyżeczce natki pietruszki Kamis oraz po szczypcie cebuli granulowanej Kamis.

  • Każdą rybę owinąć dwoma plasterkami boczku, posmarować oliwą.

  • Grillować 4-5 minut z każdej strony.

  • Podawać skropioną sokiem z cytryny.

Oceny i komentarze: 0