Pasztet z sandacza z leśnymi grzybami

Składniki
Porcja dla: 6
Sposób przygotowania
30 min Czas przygotowania 50 min Czas gotowania
30 min Czas przygotowania
50 min Czas gotowania
  • Grzyby zblanszuj a nastepnie pokrój na mniejsze kawałki i podsmaz na niewielkiej ilosci oleju.

  • Sandacza zmiel trzykrotnie przez maszynkę lub zmiksuj w malakserze na jednolita masę razem ze śmietana , pod koniec dodaj jaja.

  • Dodaj grzyby, brandy, pieprz cytrynowy, dopraw do smaku solą , dokładnie wymieszaj.

  • Podłużną formę do pasztetów wysmaruj olejem, przełóż do niej masę, dokładnie ubij, wyrównaj wierzch.

  • Piecz przez ok. 60 min. w temp. 95 st. wystudź.

  • Podawaj pokrojony w plastry z odrobiną soku z cytryny lub chrzanu.