Suche składniki na bułeczki dokładnie wymieszaj.
Wodę, mleko, ¾ masła podgrzej w rondelku, dodaj do mąki, wyrób na jednolite ciasto, odstaw pod przykryciem na ok. 50 min do wyrośnięcia.
Do kapusty dodaj marchew, jabłko, cebulę, olej, musztardę, cukier, sok z limonki, imbir, sól do smaku, wymieszaj.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 5 mm. Wycinaj okrągłe kółka o średnicy 10 cm. Posmaruj z jednej strony olejem lub roztopionym masłem, złóż na pół do środka, ułóż na podsypanej mąką tacy, odstaw pod przykryciem na kolejne 40 min do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto gotuj na parze w specjalnym koszyku ok. 10 min.
Krewetki smaż na maśle po 1 min z każdej strony.
Bułeczki nadziewaj surówką i krewetkami, posyp kolendrą. Gotowe bułeczki bao możesz kupić w sklepie z azjatycką żywnością