Oficjalnie zwane Milagai Podi dosłownie oznacza proszek chili. Jednak miłośnicy kuchni Indii Południowych nazywają ją przyprawą "gunpowder". To mieszanka na którą składają się: suszony dal (soczewica), ziarna sezamu, ostre papryczki, ziarna kolendry i inne przyprawy. Dokładnie je zmiel i dostosuj ostrość dodając odpowiednią ilość ostrych papryczek. Przyprawiaj nią ugotowany na parze ryż i pieczone lub grillowane warzywa. Zafunduj swoim kubkom smakowym niezapomnianą przygodę i oprósz nią kurczaka, rybę, krewetki i panner zarówno przed jak i po przygotowaniu. Z podanej ilości powstaje 1 szklanka przyprawy, czyli 48 łyżeczek (48 porcji). Informacje o wartości odżywczej jednej porcji: 8 kcal, 0 g tłuszczu ogółem, 0 g tłuszczu nasyconego, 0 mg cholesterolu, 20 mg sodu, 1 g węglowodanów, 1 g błonnika, 1 g białka, 0 g cukrów ogółem