00 0
image
Oceń

Tymbaliki z kaszy kuskus

Składniki
Sposób przygotowania
30 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
30 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • Kuskus wymieszaj dokładnie z przyprawą w misce. Zalej wrzątkiem w proporcjach 1:1. Przykryj i odstaw na 15 minut a następnie wymieszaj.

  • Cukinię pokrój na podłużne szerokie paski. Zblanszuj je przez 3 minuty.

  • Mieszankę warzywną podsmaż na mocno rozgrzanym oleju, dopraw solą, dodaj kaszę i wymieszaj.

  • Żaroodporne kokilki posmaruj masłem, dokładnie wyłóż paskami cukinii i wypełnij kaszą z warzywami.

  • Wstaw na 15 minut do rozgrzanego do 175ºC piekarnika.

  • Podawaj z jogurtem lub kwaśną śmietaną.

Oceny i komentarze: 0