Rozumiem i zgadzam się z polityką prywatności dotyczącą tej strony and
Makaron z warzywami w pięciu smakach
2 łyżki oleju
2 marchewki pokrojone w słupki
175 g groszku cukrowego przekrojonego na pół
227 g odsączonych orzechów wodnych z puszki
1 peczek posiekanych dymek
175 g makaronu ryżowego
2 łyżki mąki kukurydzianej
2 łyżki Przyprawa chińska 5 smaków w torebce
2 łyżki ziaren sezamowych
½ łyżki Czosnek granulowany w sloiku
2 łyżki cukru
2 łyżki sosu sojowego light
200 ml bulionu warzywnego
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsącz.
Podgrzej olej na dużej patelni albo woku i podsmaż marchewki, groszek cukrowy i orzechy wodne przez 3-4 minuty. Dodaj dymki.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z pozostałymi składnikami i dodaj ją do makaronu na patelni. Wymieszaj dokładnie, aż wszystko będzie ciepłe.