Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.
Łatwe w przygotowaniu rozdrobnione mięso z kurczaka w sosie BBQ w stylu nowojorskim. Wykorzystanie skóry z kurczaka podczas grillowania udek sprawia, że mięso po rozdrobnieniu jest wilgotne i soczyste.
Grilluj udka z kurczaka na ruszcie przez 25-30 minut.
Obracaj udka z kurczaka co pewien czas. Po upieczeniu zdejmij z ognia i odstaw na chwilę.
Do garnka wlej wodę i dodaj marynatę Kamis New York Style. Gotuj przez około 3-4 minuty, mieszając.
W międzyczasie podziel kurczaka na drobne kawałki, używając dwóch widelców.
Przełóż tak przygotowanego kurczaka do naczynia i polej go przygotowaną wcześniej marynatą, a następnie wszystko dokładnie wymieszaj.
Podaj w słodkich bułeczkach z dodatkiem pysznej i chrupiącej surówki coleslaw.
Wejdź na naszą stronę, żeby odkryć więcej przepisów, porad, filmów i inspiracji >
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.