Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka z piersią indyka w jogurcie i kurkumie

Sałatka z dodatkiem indyka to lekkie, niskokaloryczne danie. Dzięki kurkumie nabiera wyjątkowych walorów zdrowotnych: chroni wątrobę, serce a także podnosi odporność.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Mięso nacieramy olejem do pieczenia, przeciśniętym czosnkiem i tymiankiem. Wkładamy do rękawa z 1/4 szklanki wody lub bulionu. Pieczemy w rękawie przez 40 min w 190st.

  • Pieczemy paprykę na blaszce z opcją grill w 200st. Kiedy skórka papryki ściemnieje, wyjmujemy i przykrywamy ją folią aluminiową. Dzięki temu po ostygnięciu będzie nam łatwo ściągnąć skórę i oczyścić paprykę z ziaren.

  • Mięso podajemy pokrojone na sałacie wymieszanej z oliwa i miksem sałat. Obok układamy w dużych kawałkach upieczoną paprykę bez skórki z porcją sosu jogurtowego.

Oceny i komentarze: 0