00 0
image
Oceń

Pierś kurczaka w papilotach

Chcesz szybko przygotować pożywny obiad dla całej rodziny? Proponujemy pierś z kurczaka z warzywami i mamy dla Ciebie dwa ułatwienia: gotową przyprawę do kurczaka i pieczenie w papilotach z folii lub pergaminu. Pół godziny i zrobione!

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
25 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
25 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Kurczaka pokrój w grube paski, oprósz przyprawą do kurczaka, obsmaż, zdejmij z patelni.

  • Pokrojone w grube piórka cebulę oraz boczniaka podsmaż oddzielnie.

  • Z papieru do pieczenia lub foli aluminiowej przygotuj papiloty. Ułóż w nich kurczaka wymieszanego z pozostałymi składnikami. Nie zakrywaj papilotów od góry papierem lub folią.

  • Piecz w piekarniku w temp 180 st. przez ok 10 min. Podawaj w papilotach.

Oceny i komentarze: 0