Wszystkie składniki lakieru połączyć ze sobą i wymieszać.
Uformować wałek o średnicy 6 cm.
Pokroić na placki.
Wierzch każdego placka posmarować odrobiną oleju.
Placki składać po dwa stykając je natłuszczonymi stronami.
Każdą z par rozwałkować do średnicy ok. 15 cm.
Smażyć na tłuszczu na mocno rozgrzanej patelni, nie rumieniąc.
Placki ostrożnie rozdzielić.
Upieczoną kaczkę pokroić w plasterki.
Układać je po kilka na placuszkach wraz z kilkoma paskami ogórka i dymki oraz łyżeczką sosu śliwkowego.
Placuszek zwinąć w rulonik.
Kaczkę po nakłuwać widelcem i posmarować lakierem.
Odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce.
Następnie piec ją w nagrzanym (200 stopni) piekarniku przez półtorej godziny, często polewając sosem z pieczenia.
Wszystkie składniki sosu śliwkowego połączyć.
Podgrzewać stopniowo, stale mieszając przez 5 min.
Ostudzić i schłodzić w lodówce.
Mąkę zalać wrzątkiem.
Ciasto wyrabiać przez 5 minut, a następnie odstawić na kolejne 5 minut.