Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pasztet z watróbek

Chcesz zrobić pyszny pasztet w pół godziny? To możliwe. Krótko podsmażasz wątróbkę, dodajesz aromatyczne przyprawy, chwilę miksujesz i gotowe. Taki pasztet świetnie smakuje z konfiturą z czerwonej cebuli. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
20 min Czas przygotowania 5 min Czas gotowania
20 min Czas przygotowania
5 min Czas gotowania
  • Oczyszczoną wątróbkę podsmaż z rozmarynem i majerankiem na 2 łyżkach masła, tak, aby w środku była ciągle różowa. Przełóż do malaksera/ miksera (bez rozmarynu!).

  • Dodaj pokrojoną w kostkę, podsmażoną cebulę i ok. 150 g masła.

  • Zmiksuj na jednolitą masę, doprawiając gałką muszkatołową, pieprzem i solą.

  • Przełóż do małych słoiczków lub miseczek/foremek. Zalej pozostałym, najlepiej sklarowanym masłem, odstaw do lodówki.

  • Podawaj z ulubionym pieczywem i skarmelizowaną cebulą.

Oceny i komentarze: 0