Skropić kurczaka sokiem z cytryny i odstawić na 15 min.
Z mąki i masła przygotować zasmażkę i zaprawić nią sos.
Porcje kurczaka polać sosem i podawać z ryżem.
Mąkę zmieszać z solą i papryką.
Tak przygotowaną mieszanką oprószyć porcje kurczaka.
Następnie obsmażyć je na maśle stopionym w rondlu.
Kiedy mięso będzie już obsmażone, wyjąć je z rondla na talerz.
W rondlu dusić cebulę z czosnkiem, imbirem i kminkiem, aż będzie lekko rumiana. Dodać śmietanę i jogurt, stale mieszając.
Ponownie włożyć kurczaka do rondla, dobrze wymieszać z cebulą oraz przyprawami i dusić pod przykryciem 45-50 minut.
Wyjęte z rondla porcje kurczaka ułożyć na podgrzanym półmisku.
Sos gotować jeszcze przez parę minut, na zwiększonym ogniu, aż lekko zgęstnieje.