[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.

00 0
image
Oceń

Korzenna kaczka śliwkowa w 5 smakach

Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Filet z kaczki oczyść, umyj i osusz. Natnij od strony skóry uważając aby nie przeciąć mięsa.

  • Opiecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut po każdej ze stron aby nabrała złocistego koloru i dymnego aromatu.

  • Przełóż na patelnię. Wrzuć przekrojone na pół, pozbawione pestek śliwki. Dolej wino i sos sojowy. Dodaj przyprawę 5 smaków. Duś jeszcze kilka minut do czasu aż połowa płynu odparuje i utworzy się sos.

Oceny i komentarze: 0

[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.