Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.
Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.
Filet z kaczki oczyść, umyj i osusz. Natnij od strony skóry uważając aby nie przeciąć mięsa.
Opiecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut po każdej ze stron aby nabrała złocistego koloru i dymnego aromatu.
Przełóż na patelnię. Wrzuć przekrojone na pół, pozbawione pestek śliwki. Dolej wino i sos sojowy. Dodaj przyprawę 5 smaków. Duś jeszcze kilka minut do czasu aż połowa płynu odparuje i utworzy się sos.
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.