0 0 0
image
Oceń

Jambalaya

Jambalaya jest prostym jednogarnkowym daniem rodem z Luizjany. Mieszanka wielu smaków na jednej patelni - to właśnie Jambalaya! Znajdziemy w niej ryż, warzywa oraz różnego rodzaju mięsa, ryby lub krewetki. W naszej wersji są to kurczak i kiełbasa, a smak potrawy podkręca wędzona papryka. Sprawdź jakie to pyszne! Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Pokrojonego w kostkę kurczaka i kiełbasę podsmaż na maśle. Dodaj pokrojone warzywa, przyprawy. Całość duś razem 5 min.

  • Do kurczaka i kiełbasy wsyp ryż i dokładnie wymieszaj. Zalej wodą lub bulionem. Gotuj aż ryż będzie miękki, a płyn odparuje.

Oceny i komentarze: 0