Sposób przygotowania
Czas przygotowania Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Filety z kurczaka oczyść, umyj i osusz. Podziel na porcje. Przypraw solą i czarnym pieprzem. Włóż do miski. Dodaj połowę suszonej kolendry i olej. Wymieszaj. Wstaw na godzinę do lodówki.
Pomidory (bez koktajlowych) sparz we wrzątku, obierz ze skóry i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę.
Na rozgrzanej patelni obsmaż filety z kurczaka na złoty kolor razem obraną i posiekaną w drobną kostkę cebulą. Podlej winem i wrzuć sparzone pomidory. Duś razem kilka minut.
Dodaj resztę suszonej kolendry, rozgnieciony czosnek i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Gotuj aż część płynu odparuje i powstanie delikatny sos. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Pod koniec dodaj 2 łyżki zimnego masła które wzbogaci i wygładzi smak sosu.