Curry dyniowe to niezwykle treściwa i aromatyczna bezmięsna wersja tradycyjnego curry. Wspaniale rozgrzewa i pięknie pachnie, a dzięki dodatkowi ciecierzycy i groszku cukrowego jest również bardzo sycąca. Nasze dyniowe curry przygotujesz na bazie bulionu rosołowego i kolorow...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
14
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4-5
Składniki
- 600 g miąższu z dyni
- 2 czerwone papryki
- 0|5 litr rosołu
- sok z 1 cytryny
- olej do smażenia
- 100 g cebuli dymki ze szczypiorem
- puszka ciecierzycy
- 5 łyżek stołowych śmietany
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- 200 g groszku cukrowego
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka Curry w torebce
- 1 łyżka Koperek w torebce
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce