Curry dyniowe - potrawka z dynią i ciecierzycą

Curry dyniowe to niezwykle treściwa i aromatyczna bezmięsna wersja tradycyjnego curry. Wspaniale rozgrzewa i pięknie pachnie, a dzięki dodatkowi ciecierzycy i groszku cukrowego jest również bardzo sycąca. Nasze dyniowe curry przygotujesz na bazie bulionu rosołowego i kolorow... Curry dyniowe to niezwykle treściwa i aromatyczna bezmięsna wersja tradycyjnego curry. Wspaniale rozgrzewa i pięknie pachnie, a dzięki dodatkowi ciecierzycy i groszku cukrowego jest również bardzo sycąca. Nasze dyniowe curry przygotujesz na bazie bulionu rosołowego i kolorowych warzyw: dyni, czerwonej papryki i cebuli dymki. Możesz podawać je z ryżem lub chlebem. Czytaj więcej Czytaj mniej
14
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4-5

Składniki

  • 600 g miąższu z dyni
  • 2 czerwone papryki
  • 0|5 litr rosołu
  • sok z 1 cytryny
  • olej do smażenia
  • 100 g cebuli dymki ze szczypiorem
  • puszka ciecierzycy
  • 5 łyżek stołowych śmietany
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g groszku cukrowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka Curry w torebce
  • 1 łyżka Koperek w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy