Jajka faszerowane kiełkami rzodkiewki

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
30 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
30 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • Jajka zalej zimną wodą, gotuj 8 min. od zagotowania wody, Obierz po wystygnięciu.

  • Buraki zalej 0,5l wody dodaj liście laurowe, ziela angielskiego, doprowadź do wrzenia, na koniec dodaj ocet, cukier, 1 łyżeczkę soli.. Odstaw do wystudzenie, następnie przecedź i zalej 8 jajek, odstaw na 8 godz.

  • Zamarynowane jajka, przekrój na pół , wyjmij z nich żółtka, do żółtek dodaj pozostałe jajka drobno posiekaj, dodaj kiełki, musztardę, majonez, część szypioru, wymieszaj. Farsz układaj na połówkach jajek, posyp pozostałym szczypiorem i pistacjami.