00 0
image
Oceń

Gulasz z dyni z ciecierzycą

Gulasz bez mięsa? Oczywiście! Rozgrzewający, aromatyczny, pełen witamin gulasz warzywny zadowoli najbardziej wybredne podniebienia. To idealny posiłek na jesienne dni. Polecamy ten przepis także weganom – wystarczy użyć śmietanki roślinnej. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
20 min Czas przygotowania 40 min Czas gotowania
20 min Czas przygotowania
40 min Czas gotowania
  • Pokrój w kostkę cebulę i podsmaż na oleju. Dodaj ciecierzycę i kurkumę, a następnie smaż całość mieszając ok 2 min. Dodaj 250 ml wody i gotuj 5 min.

  • Dodaj dynię, paprykę i przecier pomidorowy. Gotuj na wolnym ogniu ok 15 min., dodaj śmietanę.

  • Na koniec dodaj szpinak.

Oceny i komentarze: 0