Wegański sos karmelowy Mezcal
5M
Czas przygotowania
20M
Czas gotowania
4
Składniki
ciasta desery napoje
Wegański sos karmelowy Mezcal
5M
Czas przygotowania
20M
Czas gotowania
4
Składniki
Składniki 8 Porcje
- 3/4 szklanka brązowego cukru
- 1 szklanka śmietanki lub mleka kokosowego
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki mezcal
Instrukcje
- 1 Brązowy cukier wsyp do małego rondelka. Gotuj na małym ogniu przez 1 minutę. Wymieszaj z śmietanką kokosową i solą. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu od 15 do 20 minut lub do niewielkiego zagęszczenia.
- 2 Całkowicie schłodź karmel. Dodaj mezcal i wymieszaj delikatnie trzepaczką do jajek. Przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku, nie dłużej niż tydzień. Stosuj jako polewę do deserów takich jak wegańskie lody Vegan Horchata No-Churn.
Składniki 8 Porcje
- 3/4 szklanka brązowego cukru
- 1 szklanka śmietanki lub mleka kokosowego
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki mezcal
POWIĄZANE ARTYKUŁY I FILMY
Loading_More
Loading_More
Odkryj nowy smak: Musztarda z Curry
Musztarda z Curry to łagodna mieszanka smaków z przyprawami curry w roli głównej oraz z delikatną nutą owocową.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.