Wegański sos karmelowy Mezcal

Informacje o wartości odżywczej jednej porcji: Wartość energetyczna 145 kalorii, tłuszcz ogółem 6 g, nasycone kwasy tłuszczowe 5 g, cholesterol 0 mg, sód 162 mg, węglowodany 21 g, błonnik 0 g, cukry ogółem 21 g, białko 0 g (Cukier dodany 20 g)

Składniki
Porcja dla: 8
Sposób przygotowania
5 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
5 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • Brązowy cukier wsyp do małego rondelka. Gotuj na małym ogniu przez 1 minutę. Wymieszaj z śmietanką kokosową i solą. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu od 15 do 20 minut lub do niewielkiego zagęszczenia.

  • Całkowicie schłodź karmel. Dodaj mezcal i wymieszaj delikatnie trzepaczką do jajek. Przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku, nie dłużej niż tydzień. Stosuj jako polewę do deserów takich jak wegańskie lody Vegan Horchata No-Churn.

Oceny i komentarze: 0