4
łyżki
mrożonych lub świeżych malin lub truskawek
Instrukcje
1Twarde jabłka opłucz w wodzie, następnie pokrój je na cząstki i pozbądź się z nich gniazd nasiennych. Włóż je do garnka i zalej wrzącą wodą. Następnie dodaj 70 g cukru waniliowego i goździki i rozgotuj jabłka tak, aby się rozpadały. Wyjmij goździki, a jabłka przetrzyj do drugiego garnka przez sito. Dopraw je śmietanką wymieszaną z mąką i ponownie zagotuj.
2Odstaw zupę do ostygnięcia, a potem wstaw do lodówki na min. 2 godziny.
3W międzyczasie obierz i wydrąż z gniazd nasiennych jabłka do pieczenia i pokrój je na plasterki. Posyp je resztą cukru waniliowego i podpiecz w piekarniku w 200°C, aż cukier zacznie się lekko karmelizować.
4Podawaj zupę z porcją pieczonych jabłek i łyżeczką rozmrożonych lub świeżych malin.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.