1Mięso kurczaka opłukać, włożyć do dużego garnka i zalać 3 litrami zimnej wody. Posolić i zagotować na średnim ogniu.
2Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i zszumować zupę (jeśli nie mamy specjalnej łyżki warto wykorzystać ręcznik papierowy, który doskonale zbiera szumowiny). Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu pod lekko uchyloną pokrywką przez ok. 2 godziny.
3W takcie gotowania zupy przygotować włoszczyznę. Wszystkie warzywa dokładnie umyć i pokroić na mniejsze części (nie obierać dla głębszego smaku). Wrzucić je do wywaru i zagotować.
4Dodać przyprawy: ziele angielskie, liście laurowy i czarny pieprz. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu przez około półtorej godziny.
5Rosół podawać z makaronem jajecznym, pokrojonymi warzywami i kurczakiem z zupy.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.