400
g
fasoli cannellini, fasoli lub czarnej soczewicy z puszki
600
ml
bulionu drobiowego
15
g
posiekanej natki pietruszki
15
g
posiekanej bazylii
25
g
makaron typu nitki, podzielonego na trzy części
50
g
liści świeżego szpinaku
50
ml
śmietany lub sera mascarpone
Instrukcje
1Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj połowę cebuli, mieszaj przez około 5 minut., aż lekko zmięknie. Następnie dodaj czosnek, miętę, kurkumę, sól morską i pieprz, smaż przez kolejne 2 minuty. Dodaj fasolę i bulion, doprowadź do wrzenia. Dodaj pół porcji pietruszki i bazylię, zmniejszyć ogień na średni i duś przez około 10 minut, aż nieco zgęstnieje.
2Zwiększ ogień, aby doprowadź do wrzenia. Dodaj makaron i gotuj przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu, aż będzie al dente. Dodaj szpinak i pozostałą część natki pietruszki i gotuj, aż szpinak zmięknie. Zdejmij z ognia.
3Rozgrzej pozostałą ilość (1 łyżkę) oliwy z oliwek w dużej nieprzywierającej patelni na średnim ogniu. Dodaj pozostałą cebulę i mieszaj przez 7 minut, aż będzie chrupiąca. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
4Rozlej zupę do miseczek. Na wierzchu połóż pieczoną cebulę z kwaśną śmietaną.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.