2Buraki pokrój w cienkie plastry umieść w garnku, zalej wodą. Następnie dodaj grzyby, pozostałe warzywa, jabłka pokrojone na cząstki, liście laurowe oraz ziele angielskie.
3Doprowadź do wrzenia a następnie gotuj na wolnym ogniu ok 30 min. Pod koniec dodaj zakwas, cukier, majeranek, dopraw pieprzem i solą do smaku.
4Odstaw na kilkanaście godzin w chłodne miejsce, przed podaniem przecedź.
5Podawaj gorący z uszkami z kapustą i grzybami.
6Produkty video: liście, ziele, majeranek w słoiczku, pieprz czarny mielony.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.