2Mieszamy marynatę: do oliwy dodajemy listek laurowy, miód, ocet, musztardę, czosnek, majeranek i nacieramy nią posolone żeberka. Wkładamy mięso wraz z marynatą w rękaw do pieczenia i umieszczamy w otwartym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 1h i 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu delikatnie oprószamy skórką cytrynową.
3ZIEMNIACZANE PUREE
4Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie z kilkoma liśćmi laurowymi i trzema ziarnami ziela angielskiego. Przyprawy możemy wrzucić do wody luzem lub w lnianym woreczku lub gazie. Przed ubiciem puree przyprawy wyjmujemy z garnka. Ziemniaki będą miały trochę inny smak, znakomicie dopasowany do żeberek.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.