Sataye wieprzowe z czarnym pieprzem według przepisu Pawła Lorocha i Ewy Chojnowskiej-Lesiak

15M
Czas gotowania
18
Składniki

Składniki 4 Porcje

  • Marynata
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
  • 1/4 łyżeczki Chili w torebce
  • 500 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski
  • Sos
  • 2 oleju
  • ½ łyżeczki Imbir mielony
  • 1/4 łyżeczki Chili w torebce
  • 75 g masła orzechowego
  • 300 ml wody wrzącej
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżka śmietany kokosowej
  • 1 łyżeczka Pieprz czarny mielony w torebce
  • sol morska, do smaku
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • Do podania:
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru z dymki

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce