1Pokrusz ser kozi i włóż go do miski. Dodaj świeżo zmielony pieprz i sól, a następnie rozgnieć składniki widelcem.
2Dodaj pokrojoną w kosteczkę dymkę, 2 posiekane ząbki czosnku, odsączone suszone pomidory, listki szałwii i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
3Umyj plastry schabu i dokładnie osusz, a następnie rozbij je tłuczkiem na grubość ok ½ cm. Dopraw mięso solą i pieprzem z każdej strony i zawiń w nie farsz. Zepnij mięso wykałaczkami lub sznurkiem.
4Obsmaż roladę na natłuszczonej patelni grillowej przez ok. 1 minutę z każdej strony, a następnie przełóż mięso do żaroodpornego naczynia i piecz w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
5W trakcie pieczenia, przygotuj sos. Rozpuść w garnku masło i dodaj do niego mąkę. Wymieszaj energicznie, by nie utworzyły się grudki. Dodaj do sosu karmel zrobiony z 2 łyżek cukru trzcinowego, pokrojone 2 małe dymki. Zalej wszystkie składniki piwem.
6Zagotuj sos i dopraw go świeżo zmielonym pieprzem i solą.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.