1Gotujemy ryż do miękkości w osolonej wodzie. Kroimy: cebulę w kostkę; czosnek drobno siekamy; bakłażana w słupki; marchewkę i papryczkę w cienkie paski. Na oleju szklimy cebulę, czosnek i papryczkę. Na patelnię dodajemy bakłażana, 2 łyżki sosu pomidorowego, sól i dusimy około 15 minut. Przygotowujemy marynatę do mięsa z sosu sojowego, oleju sezamowego, miodu. Mięso kroimy na około 1,5 cm steki. Marynujemy mięso w lodówce przez około 20 minut i przesmażamy na patelni z obu stron do uzyskania złotego koloru.
2Sos kolendrowy: Kolendrę miksujemy razem z oliwą, musztardą, solą i pieprzem do uzyskania jednolitej konsystencji.
3Piana z palonego masła: Masło rozgrzewamy do 160 stopni, dodajemy smalec, olej sezamowy i miksujemy do uzyskania piany.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.