1Boczek umyj. Do garnka wlej litr wody i wino. Dodaj cukier i łyżeczkę przyprawy 5 smaków. Zagotuj. Do wrzącego wywaru wrzuć boczek. Gotuj na niewielkim ogniu około 2,5 godziny aż będzie bardzo miękki. Czas gotowania można skrócić używając szybkowara, wówczas zajmie to około 40 minut.
2Przygotuj glazurę: Miód i łyżeczkę przyprawy 5 smaków dodaj do wiśniówki. Dokładnie wymieszaj.
3Po ugotowaniu boczek osusz i pokrój w plastry o grubości około 2 cm. Opiekaj na grillu po kilka minut na każdej ze stron co jakiś czas smarując boczek glazurą. Najlepszym dodatkiem do boczku w pięciu smakach będzie grillowana cebula i grzanka z chleba.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.