2Do garnka na rozgrzany olej wsypujemy drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Po delikatnym obsmażeniu dodajemy pokrojone pomidory, puszkę ciecierzycy i nasze przyprawy (oprócz kolendry i chili).
3Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia dodajemy kolendrę i pół łyżeczki chili.
4SZYBKIE PRALINKI Z CHILI
5Dobrej jakości gorzką czekoladę, o zawartości kakao ponad 60 % roztapiamy w misce ustawionej nad garnkiem z gotującą się wodą, z dodatkiem 2 łyżek śmietany kremówki.
6Do czekolady dodajemy łyżeczkę chili. Masę przelewamy do silikonowej foremki na lód i schładzamy w lodówce.
7Gotowe pralinki możemy posypać jeszcze kakao z odrobiną chili.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.